Tagtik

Deze familie weerstaat de miljarden van Chelsea

De steenrijke Russische olie-miljardair Roman Abramovich heeft voetbalclub Chelsea met zijn investeringen tot een van de rijkste voetbalclubs ter wereld gemaakt. Met zijn ondernemersgeest duldt Abramovich dan ook geen tegenwerking. Eén familie zorgt er nu echter voor dat zijn plannen voor een nieuw stadion tegengehouden worden.

De familie Crosthwaites woont al vijftig jaar in haar cottage vlak bij de gronden van de Premier League club. Moeder Lucinda, vader Nicolas en kinderen Louis en Rose tekenden in mei bezwaar aan tegen de bouwplannen van het nieuwe Chelsea-stadion dat plaats moet bieden aan maar liefst 60.000 toeschouwers. De familie is niet opgezet met het nieuwe stadion aangezien dit voor heel wat permanente schaduw op hun woning zou zorgen.

Het stadsbestuur gaf zijn fiat voor de bouw van het stadion een jaar geleden, maar daar tekende de familie verzet tegen aan. Voetbalclub Chelsea beroept zich nu op de gemeenteraad om in het geschil met de familie Crosthwaites tussenbeide te komen. Gemeenteraadsleden uit Hammersmith en Fulham zitten maandag samen om te beslissen wat er zal gebeuren.

Miljardair Roman Abramovich is het gewoon om zijn zin te krijgen. Deze klacht van de familie Crosthwaites zorgde er echter al voor dat andere investeerders afhaakten en kan ervoor zorgen dat het duurste Europese voetbalstadion er uiteindelijk zelf niet komt. De club communiceerde immers dat de bouw niet zal starten als er een kans bestaat dat het bezwaar ontvankelijk verklaard wordt.

De familie oordeelt dat het nieuwe stadion het zonlicht en daglicht serieus zal tegenhouden, waardoor hun woning permanent in de schaduw zal vertoeven. De familie liet weten via haar advocaat dat ze niet tegen de bouw van het nieuwe stadion zijn, maar dat ze wel tegen het huidige ontwerp van de oostvleugel van het stadion gekant zijn. Chelsea bood eerder al een financiële tegemoetkoming aan, maar daar ging de familie niet op in.

(Skwadra by Tagtik/Source: BBC/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren