Tagtik

Deze sterren volgen Frankrijk-België in het stadion

Vanavond worden in de halve finale van het grootste sportevenement ter wereld veel mensen verwacht op de tribunes van het Russische Sint-Petersburg. Te beginnen met Emmanuel Macron, die er zal zijn om 'zijn' Les Bleus ter plaatse voorbij België te proberen schreeuwen. De Franse president zal worden vergezeld door Guy Roux en Jean-Pierre Papin, twee voormalige gloriën van het Franse voetbal.

Aan Belgische zijde zullen alleen Koning Filip, Koningin Mathilde en Didier Reynders de verre reis maken. Premier Charles Michel blijft in het land. Emmanuel Macron had liever zijn Belgische collega misschien ook naar de derby zien komen, maar Charles Michel blijft in Brussel voor de NAVO-top.

Volgens Le Parisien zullen ook heel wat andere groten der aarde deze toppartij bijwonen. Zo zal topper in het rugby Matthew Bastareaud, de Franse rapper Joeystarr, ex-internationals Laurent Blanc en Christian Karembeu, maar ook tv-persoonlijkheid Nagui, acteur Omar Sy, bekend van de film Intouchables en de tijdloze babe Pamela Anderson de Fransen aanmoedigen.

Heel wat fans willen uiteraard deze levensbelangrijke wedstrijd richting WK-finale niet missen. Ongeveer 2.500 Fransen worden verwacht. De Belgen zullen met minder dan de helft zijn, maar laten zij zich het luidst horen? Verrassend genoeg zullen de Brazilianen het meest vertegenwoordigd zijn in de tribunes vanavond. De Auriverde-fans hadden hun tickets imers al gekocht vóór dat de Rode Duivels Brazilië genadeloos uit het tornooi knikkerden.

(FvE and Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren