Tagtik

Dit deed vermiste Vlaamse toerist al die dagen in Londen

De 57-jarige Belg L. B. uit Brugge verdween vrijdag tijdens een toeristische rondleiding aan de Big Ben in Londen. Hij bezocht omstreeks 15.30 uur de Big Ben met zijn groep, maar sindsdien werd niets meer van hem vernomen. Hij verloor zijn reisgezellen uit het oog toen de groep in een betoging tegen de Amerikaanse president Donald Trump terechtkwam.

De Vlaamse toerist dwaalde drie nachten moederziel alleen rond in de miljoenenstad. "Maar de mensen waren vriendelijk. Ik kreeg zelfs gratis frieten", vertelt Luc nu hij terug thuis is.

De Metropolitan Police plaatste daarom een opsporingsbericht op haar site. Het beschrijft de Belg als 'kwetsbaar', aangezien hij een leerachterstand heeft en bipolair is.

Dinsdag net voor de middag bereikt ons het heugelijke nieuws dat de vermiste Belgische toerist gezond en wel is teruggevonden in een Londens park. Dat bericht Oranje VZW, de organisatie waarmee de man op reis was.

Toen hij herenigd werd met de medewerkers van zijn vzw, had hij wel immense dorst. Hij dronk naar verluidt meer dan één fles water meteen leeg. Luc heeft vooral veel rondgestapt toen hij vermist was. Wanneer hij moe werd, rustte hij even uit op een bankje. De man vertelt dat hij aan niemand hulp heeft gevraagd en heel spaarzaam is geweest met zijn geld. Luc spreekt geen Engels en spreekt sowieso niet gemakkelijk met mensen die hij niet kent.

Hij had zijn portefeuille en identiteitskaart nog steeds toen hij teruggevonden werd. Uit een check-up in het ziekenhuis blijkt dat de vijftiger inderdaad ongedeerd was.

De vzw benadrukt dat de twee begeleiders geen schuld treffen voor de verdwijning van Luc. "Hier zijn geen schuldigen. Hen treft geen enkele verantwoordelijkheid", benadrukt directeur Bert Putman van vzw Oranje in Het Laatste Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Metropolitan Police)

Ook dit kan u interesseren