Tagtik

Donald Trump loog alweer

In september 2016, toen de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen op volle toeren draaide, stelde het kamp-Trump grote vragen bij de gezondheid van de Democratische kandidate Hillary Clinton. Tijdens de herdenking van 9/11 was ze toen onwel geworden en raakte ze een week buiten strijd met een longontsteking. Die diagnose verzweeg ze, maar werd door haar dokter naar buiten gebracht.

Donald Trump, toen ook al een zeventiger, reageerde op dat moment met een verklaring van zijn dokter. "Zijn fysieke kracht en zijn uithoudingsvermogen zijn buitengewoon. Als hij wordt gekozen, zal hij de gezondste persoon zijn die ooit tot president is gekozen", zo stond in de opmerkelijke verklaring.

Die verklaring kwam echter niet van de dokter, maar van Trump zelf. Dat heeft dokter Harold Bornstein, 36 jaar lang de arts van Trump, bij CNN verklaard: "Hij heeft die verklaring helemaal gedicteerd, ik heb die zelf niet gemaakt."

Bij NBC News deed de dokter nog een andere verrassende mededeling: in februari kwamen medewerkers van Trump het medische dossier van de president bij hem weghalen. Volgens Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis ging het om een gewone overdracht van de medische dossiers aan het medische team van het Witte Huis.

(Fausto by Tagtik with LpR/Source: CNN, NBC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren