Tagtik

Doodsoorzaak Eric Geboers gekend

Eric Geboers, de motorcrosser die geschiedenis schreef door als allereerste de wereldtitel te halen in de drie klassen van het motorcross, 125, 250 en 500 cc, is niet meer. Maandagmiddag werd zijn lichaam gevonden in de Miramar-waterplas in Mol. Dinsdagavond gaf het parket van Turnhout de doodsoorzaak vrij.

Zondagavond omstreeks 22.00 uur sprong de 55-jarige ex-motorcrosser Eric Geboers uit een plezierbootje op de waterplas. Geboers wou zijn hondje redden dat overboord was geslagen, maar kwam vervolgens zelf niet meer boven water.

De brandweer rukte meteen met heel wat volk uit en startte een massale zoekactie. Tot halfdrie werd er naar de drenkeling gezocht met onder meer duikers. Ook de bodem van de vijver werd afgezocht met een sonar en schijnwerpers. Dat leverde echter geen resultaat op. Omstreeks halfdrie staakte de brandweer de zoekactie. Maandagochtend werd de zoekactie opnieuw gestart en in de namiddag werd het lichaam van de voormalige motorcrosskampioen gevonden en geborgen.

Geboers werd vijf keer wereldkampioen motorcross. In 1988 werd hij Sportman van het jaar en kreeg hij de Nationale trofee voor sportverdienste.

Het parket van Turnhout meldt dat geboers om het leven is gekomen door verdrinking. Dat wees de autopsie uit.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Sporza, Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren