Tagtik

Doodverklaarde baby komt terug tot leven

In de Indische hoofdstad New Delhi beviel een vrouw donderdag van een tweeling. Onmiddellijk na de geboorte vertelden de artsen van het Max Super Speciality-ziekenhuis haar dat één van de baby's, het meisje, overleden was. Het andere baby'tje, een jongetje, was in kritieke toestand. Enkele uren later werd ook hij doodverklaard.

Op weg naar de crematie merkten de ouders bewegingen op in één van de zakken waarin de lichaampjes zich bevonden. Ze openden de zak en zagen dat het jongetje toch nog ademde. Het kindje werd overgebracht naar een ander ziekenhuis in New Delhi. De familie wou niet dat het jongetje nog naar het ziekenhuis werd gebracht waar hij geboren was. Ze vetrouwden de dokters er niet meer na de enorm pijnlijke vergissing. De familie weet ook nog niet zeker of het kindje het zal halen.

Het ziekenhuis heeft ook een verklaring gegeven naar aanleiding van de tragische feiten: "Het jongetje werd meegegeven zonder enig teken van leven. We zijn aangedaan en bezorgd over dit zeldzame incident. We zijn een onderzoek gestart en in afwachting daarvan is de betrokken arts onmiddellijk op non-actief gezet. We zijn in contact met de ouders en geven hen alle steun die ze nodig hebben", aldus het Max Super-Speciality-ziekenhuis in New Delhi.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren