Tagtik

Doorbraak in moordzaak 'Matrassenkoning'

Gisteren zijn er opnieuw arrestaties verricht in het onderzoek naar de moord op 'matrassenkoning' Jerry Coeman. Daarmee lijkt het net rond de opdrachtgevers zich verder te sluiten.

Agenten van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen vielen gisteren binnen op verschillende adressen in en rond de stad.

Er werden twee personen aangehouden, waaronder de voormalige Russiche judokampioen M.K. Hij wordt beschouwd als de rechterhand van de opdrachtgever voor de overval die uiteindelijk resulteerde in roofmoord.

Op 4 mei werden Jerry Coeman en zijn vrouw overvallen in hun huis te Zoersel. De vrouw werd onder schot gehouden terwijl de man werd gekneveld. Ook zijn neus en mond werden dichtgeplakt met duct tape, wat ervoor zorgde dat hij stikte en overleed.

Eerder werden vijf mogelijke uitvoerders aangehouden. Allemaal mannen van Slavische afkomst. Tijdens de verhoren verklaarde één van deze mannen dat Coeman betrokken zou zijn geweest bij drugssmokkel in cocaïne en xtc. Diezelfde man verklaarde ook dat de opdrachtgever voor de overval 'een man met één been' was, en dat zijn rechterhand de judokampioen was die gisteren werd gearresteerd.

Het is nog niet bekend of de opdrachtgever, 'de man met één been', gisteren ook werd opgepakt, of niet. In het belang van het onderzoek wilde het parket geen verdere informatie kwijt.

(Skwadra by Tagtik/Source: GVA/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren