Tagtik

Drama voor marathon Eindhoven op nippertje vermeden

Veel sportievelingen dromen ervan om ooit een marathon te lopen. De mythische 42.195 km spreken tot de verbeelding van elke recreatieve jogger of geoefende atleet. Komend weekend staat de marathon van Eindhoven op het programma. Duizenden atleten uit binnen- en buitenland, waaronder ook veel Belgen, zullen zondag op het snelle en voornamelijk vlakke parcours van Eindhoven trachten om hun loopavontuur tot een goed einde te brengen. Aan de finish van de marathon wacht ... inderdaad: een medaille voor elke deelnemer! Al liep dat dit jaar allesbehalve van een leien dakje.

De container met de medailles voor de marathon van Eindhoven werd immers dagenlang tegengehouden op de haven van Rotterdam omdat hij als 'verdacht' bestempeld werd. "Dit is supervervelend. Er is niets met onze medailles aan de hand, maar met een ander deel van de lading die uit China komt", zei wedstrijddirecteur Edgar de Veer vrijdag bij Omroep Brabant. De organisatie van de marathon van Eindhoven excuseerde zich toen bij de vele deelnemers die aan de finish geen medaille zouden krijgen. De organisatie beloofde dat alle medailles via de post nagestuurd zouden worden.

Vrijdagavond laat kwam er plots toch nog goed nieuws uit Rotterdam. "We waren er voor bijna honderd procent van overtuigd dat het ons niet zou lukken. We hadden via onze netwerken alles geprobeerd om de medailles toch naar Eindhoven te krijgen. Zonder succes", zegt de Veer. Rond 22.00 uur kwam er vrijdagavond toch nog bevrijdend nieuws. "De douane vond het zonde om zoveel mensen te duperen. Daarom zijn ze voor één keer van de procedure afgeweken. Gelukkig heeft de douane het goed aangevoeld en voor één keer over het hart gestreken", vertelt de wedstrijdorganisator dolgelukkig, waarna de container alsnog vrijgegeven werd.

"Onze vaste leverancier heeft zaterdagochtend in alle vroegte drie vrachtwagens ingehuurd. Niet vanwege het volume, maar vooral door het gewicht van de 25.000 medailles", hierdoor raakten de medailles toch nog op tijd in Eindhoven.

De deelnemers aan de marathon van Eindhoven kunnen dus zaterdag met een gerust hart hun laatste nacht voor de wedstrijd ingaan: ze zullen een medaille krijgen ... als ze de eindmeet halen!

(Skwadra by Tagtik/Source: Omroep Brabant/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren