Tagtik

Dramatische afloop nadat auto stilvalt tijdens rijles

Een 66-jarige rij-instructeur is in het Nederlandse Bussum om het leven gekomen tijdens een rijles. De 18-jarige autobestuurster die de man begeleidde tijdens haar eerste kilometers op de weg, viel met de wagen van de rijschool stil op de spoorweg. Net op dat moment gingen de slagbomen naar beneden en kwam er een trein aan.

Het 18-jarige meisje kon de rijleswagen nog net op tijd verlaten. Haar lesgever, de 66-jarige Henk Reinink uit Amersfoort, kon het voertuig niet meer op tijd verlaten. De trein knalde op de wagen aan volle snelheid en deze werd herleid tot schroot. De rij-instructeur stierf hierbij. De tiener zag alles gebeuren en werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.

"Hier kon niemand iets aan doen. Als de auto afslaat, precies daar, dat is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Wij verwijten niemand iets, zeker dat meisje niet. Absoluut niet. Het moet voor haar ook vreselijk zijn. Ik leef ook met haar mee. En we zullen hier ooit samen over praten", reageert de echtgenote van de overleden rij-instructeur begripvol in AD.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren