Tagtik

Drie redenen om maar beter tweede te worden

De Rode Duivels hebben drie redenen om volgende donderdag niet beter te doen dan een gelijkspel tegen Engeland. De Engelsen staan momenteel als eerste in Groep G geklasseerd omdat ze een gele kaart minder hebben gepakt dan de Rode Duivels en die eerste plek is voor een keer niet benijdenswaardig.

In een eventuele kwartfinale maakt het een groot verschil als je als eerste of tweede eindigt in groep G. De tegenstander in de 1/8e finale wordt Colombia, Japan of Senegal, maar in de kwartfinale komt de nummer 1 uit de groep waarschijnlijk uit tegen de winnaar van Brazilië-Duitsland en de nummer 2 tegen de winnaar van Mexico-Zwitserland.

Het Nieuwsblad rekende uit dat België met Moskou als uitvalsbasis als groepswinnaar tot een eventuele finale 4.719 reiskilometers moet afleggen, als de nummer twee slechts 1.714 kilometer.

Als groepswinnaar zitten bovendien maar 3 dagen rust tussen de laatste groepswedstrijd en de 1/8e finales, als tweede in de groep krijgen de Duivels vier dagen rust tussen de match tegen Engeland en hun volgende wedstrijd.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren