Tagtik

"Dringend Brusselse politietop hervormen"

Vicepremier Alexander De Croo vindt dat de politietop in Brussel moet herstructureren om beter voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen zoals rellen. "Relschoppers die zo ongestraft hun gang kunnen gaan, maken ons land tot ver in het buitenland ten schande", zei de Open Vld'er zondag in het VTM-nieuws.

Vicepremier De Croo vindt niet dat de politiemensen op het terrein schuld treffen in hun passieve of afwezige optreden tegenover de jongeren die de afgelopen week tot tweemaal toe herrie schopten in het centrum van Brussel. Hij wijst daarvoor naar de politietop. "Ik wil dat het volgende week al beter gaat. Ik wil dat dit volgende week niet opnieuw kan gebeuren en dus moeten we naar één Brusselse politiezone gaan en liefst zo snel mogelijk. Op het gebied van het aansturen van de politie is er overduidelijk iets misgegaan. Daar moet Binnenlandse Zaken klaarheid scheppen en onmiddellijk maatregelen treffen."

Alexander De Croo schaamt zich wat voor de rellen waar de politie amper tegen optrad en waarbij slechts een heel klein deel van de jongeren die auto's en winkels vernielden, zullen gestraft worden."Brussel is een wereldstad. De beelden van wat er gebeurt in Brussel, gaan dan ook de wereld rond. Dat straalt af op ons allemaal en dat is niet waar wij voor staan", besluit De Croo.

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren