Tagtik

Drone knalt op vliegtuig

Afgelopen donderdag is een drone tegen een passagiersvliegtuig gebotst op de internationale luchthaven Jean Lesage in het Canadese Quebec. Dit meldde minister van Transport, Marc Garneau, gisteren.

Het is voor het eerst dat een onbemand vliegend object in botsing komt met een commercieel toestel in Canada, aldus Garneau. Bij de botsing was een vliegtuig van de lokale luchtvaartmaatschappij Skyjet Aviation betrokken. Aan boord van het toestel waren zes passagiers en twee bemanningsleden, er vielen geen gewonden.

"Ik ben erg opgelucht dat het vliegtuig slechts lichte schade heeft opgelopen en dat het toestel veilig kon landen", verklaarde de Transportminister.
Volgens de Canadese wet mogen drones niet binnen een straal van 5,5 kilometer komen van vliegvelden. Dronevliegers die deze regel overtreden riskeren een gevangenisstraf.

In Canada zijn dit jaar bijna 1.600 incidenten met drones gemeld, waarvan 131 de vliegveiligheid in gevaar brachten. In november 2016 moest een Canadees toestel met 54 passagiers aan boord een manoeuvre maken om een drone te ontwijken, waardoor twee bemanningsleden lichtgewond raakten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Nu.nl/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren