Tagtik

Dronken passagier valt treinbegeleidster aan

Zondagavond heeft een dronken treinreiziger voor heel wat problemen gezorgd in Hoei.

De man was in beschonken toestand voor amok aan het zorgen op de trein. De treinbegeleidster probeerde de gemoederen te bedaren, maar werd vervolgens fysiek aangevallen door de man. Uiteindelijk is ze er toch in geslaagd om de man uit de trein te zetten in het station van Hoei.

"Een intern onderzoek is geopend, zoals bij elk geval van agressie. We nemen het heel ernstig. We hebben een zeer strikt beleid bij dit soort zaken", reageert Elisa Roux, woordvoerster van de NMBS.

Dit nieuws komt net vandaag naar buiten, de dag waarop de treinbegeleiders van de NMBS naar veiligere werkomstandigheden vragen. De kans is groot dat u vanaf deze week plots aan de binnenzijde van ramen op de trein post-its zal zien hangen.

Treinbegeleiders vragen immers in samenwerking met TreinTramBus en TestAankoop om meer solidariteit naar de treinbegeleider toe. Recent vonden er immers heel wat gevallen van agressie tegenover treinbegeleiders plaats. Daarom willen ze nu zelf om een blijk van steun vragen.

"Wij roepen reizigers op om woensdag op de ramen van de trein die ze nemen een post-it achter te laten met de boodschap #stopagressiesNMBS", klinkt het. Tevens wordt vervolgens aan de reizigers gevraagd om een foto te nemen en te posten op de sociale netwerken met als hashtag #stopagressiesNMBS.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren