Tagtik

Dubbele pech voor Cavendish

De Britse spurtbom Mark Cavendish stond zaterdag op het startersblad van wielerklassieker Milaan-Sanremo. Desondanks de gebroken rib die hij opliep bij een zware valpartij tijdens de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico, stond Cav aan de start van de aartsmoeilijk te winnen wielerwedstrijd over 294 km. "Om zijn ploeggenoten van Team Dimension Data te steunen", schreef zijn vriendin op social media.

De Brit, die in 2009 de Primavera al won, was zaterdag voortdurend voorin te vinden. Cavendish verbeet de pijn en leek op weg naar een sterke finish. Op zo'n 10 kilometer net voor de Poggio, die jaarlijks als scherprechter fungeert, liep het echter gruwelijk mis voor de geplaagde Mark Cavendish. De man die al 51 etappes won in de drie grote rondes reed op een verkeersdrempel en knalde vervolgens op een gigantisch groot geel verkeersobstakel. De fiets van Cav werd volledig geblokkeerd, waardoor de renner over de kop vloog en aan hoge snelheid op het asfalt belandde.

Bij deze zware val in Milaan-Sanremo liep Cavendish alweer een gebroken rib op. Ook de enkel van de Team Dimension Data-renner zag er niet al te best uit. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij ook daar een breuk opliep.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren