Tagtik

Duivenmelker verliest trots bij brand

Zondagavond is een grote duiventil in Strijtem, in het Vlaams-Brabantse Roosdaal, in brand gevlogen. De duivenmelker merkte de brand niet meteen op. Een alerte buurman kon erger voorkomen door de duivenliefhebber te verwittigen.

"Wij hadden niets in de gaten, maar buren kwam kort voor 18 uur hevig aankloppen. Er waren toen al heel wat vlammen. We hebben nog geprobeerd om de duiven te redden, maar er konden er maar een tweetal ontsnappen. In totaal zaten er een tachtigtal broedende duiven in het til. Op zo'n twintig minuten ging het volledige hok in vlammen op", vertelt de geëmotioneerde duivenmelker bij Persinfo. Zo'n tachtig duiven kwamen om het leven.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West en de Civiele Bescherming kwamen snel ter plaatse na de oproep, maar konden enkel vaststellen dat de volledige duiventil in ijltempo tot as werd gemaakt. Doordat het vuur zo hevig woedde, is het onmogelijk geworden om nog te onderzoeken wat de oorzaak was van de brand. Toch lijkt kwaad opzet uitgesloten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren