Tagtik

Duizenden likes voor CD&V ... uit India

Het tijdschrift Knack heeft de Facebookpagina's van alle Vlaamse partijen door FBlikecheck.com gehaald: die website geeft een analyse van de landen waar likes van een bepaalde post of pagina precies vandaan komen.

Uit de analyse van de Facebookpagina van CD&V blijkt dat slechts 18.811 van de 35.752 Facebook-likes afkomstig zijn uit België. Meer dan 10.000 likes komen uit India.

Tom Schiettecat, Communicatiedirecteur bij CD&V, ontkent dat de partij likes heeft gekocht in Indiase 'click farms'. Zijn verklaring: een verkeerd gelopen campagne om meer zichtbaarheid te krijgen op Facebook.

Een aantal gesponsorde posts werden in het Engels geplaatst en die werden geliked in verschillende landen ter wereld. Die posts hadden het standpunt van vicepremier Kris Peeters over de Antwerpse haven of de diamantsector als onderwerp.

"We hebben gezien dat het bericht werd opgepikt op de Indiase markt, vooral omdat we hebben gemikt op mensen met interesse in de haven en de diamantsector", zo verklaart Schiettecat bij Knack. "Intussen hebben we intern betere afspraken gemaakt en sinds kort worden de Indiase volgers geleidelijk van onze pagina gehaald."

(Fausto by Tagtik/Source: Knack, VTM Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren