Tagtik

Duizenden Vlamingen vast in de Alpen

De kerstvakantie loopt op haar einde, veel wintersporters willen dan ook van hoger gelegen gebieden huiswaarts keren. In de Alpen heerst momenteel echter zwaar winterweer waardoor duizenden Vlamingen niet kunnen vertrekken.

De hevige sneeuwval van de afgelopen maanden in combinatie met een gure wind en een hevige storm zorgen voor heel wat overlast in de skigebieden in de Alpen. Zo moeten zelfs verschillende skigebieden sluiten én zijn de wegen er niet bereikbaar. Duizenden Vlamingen zitten daardoor vast in de Alpen.

"De mensen vragen zich af hoe ze zich gaan kunnen verplaatsen. Maar ook hoe ze thuis gaan geraken", zegt Touring-woordvoerder Danny Smagghe bij VTM. Reisbijstandsorganisatie Touring kreeg al 20 procent meer oproepen binnen uit skigebieden in vergelijking met vorig jaar.

Ook VRT-nieuwsanker Goedele Wachters zit vast in de sneeuw. Ze verblijft in het Zwitserse Saastal en meldt dat de skigebieden en -liften er gesloten zijn. "De toegangswegen naar het dal zijn dicht. Het is afwachten of we morgen naar huis kunnen."

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM - Het Nieuwsblad - VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren