Tagtik

Eerste Spaanse goal voor Michy?

Valencia-Atlético Madrid van maandagavond is de topaffiche van de eerste speeldag in de Spaanse Liga die het voorbije weekend is gestart. Voor Michy Batshuayi, uitgeleend door Chelsea aan de club uit Mestalla, meteen een groot debuut.

De Rode Duivel is een van de vier spitsen van Valencia, samen met Santi Mina, Rodrigo Moreno en Kevin Gameiro. Als enige aanvaller weet hij hoe het voelt om te scoren tegen het defensieve blok van Diego Simeone: vorig seizoen maakte hij immers in de 94e minuut de beslissende 1-2 in de gewonnen wedstrijd van de Blues in Madrid, toen in de groepsfase van de Champions League.

In de basis wordt Batshuayi nog niet verwacht. Bij Valencia koos hij alvast voor het nummer 23, het nummer dat hij ook droeg bij Standard (met succes) en bij Chelsea (met iets minder succes).

Of er veel goals zullen vallen in de topper van maandagavond is nog maar te betwijfelen. In de acht keer dat Diego Simeone (trainer van Atlético) tegenover Marcelino (nu trainer van Valencia en eerder van Villarreal) stond, waren dit de uitslagen: 1-1, 1-0, 0-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0 en 1-0.

(Fausto by Tagtik/Source: AS, Marca/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren