Tagtik

Eerste veroordeling volgens antiseksismewet

Voor het eerst is in België een man veroordeeld op basis van de antiseksismewet die in augustus 2014 werd ingevoerd. Een man die een politieagente beledigde, moet een boete van 3000 euro betalen. Het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel dateert al van november vorig jaar, zo staat in Het Laatste Nieuws te lezen.

De man werd tegengehouden door twee inspecteurs van de politiezone Zaventem nadat hij een rood voetgangerslicht had genegeerd. Hij beledigde de agente en gaf haar de raad een baan te zoeken die beter geschikt was voor een vrouw, 'zoals bankbediende'. Hij noemde haar daarna ook nog een ‘vuile hoer’.

“Veel mensen hebben die wet, die uniek in de wereld is, overbodig genoemd en dachten dat ze nooit toegepast zou worden. Dit is het beste bewijs dat dit niet het geval is", aldus Liesbet Stevens, adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Volgens de krant is de wet nog weinig gekend: in het eerste jaar kwamen er amper 25 klachten in Vlaanderen, Wallonië en Brussel samen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren