Tagtik

Effectieve gevangenisstraf voor vader die school stalkte

De 54-jarige J.W. heeft dinsdag van het parket Halle-Vilvoorde een effectieve gevangenisstraf van 9 maanden gekregen. Hij stalkt immers al jaren basisschool De Vlinder en haar werknemers.

In september 2011 begon de ziekelijke obsessie van de Dilbeekse vijftiger voor de basisschool. Op dat moment ging zijn oudste zoon ook naar deze school. De man stelde belachelijke eisen en viel de directie voortdurend lastig. Zo vond hij dat de helling naar een toegangspoort te steil was en eiste hij dat alle kinderen hun nagels kort zouden knippen nadat een kind gekrabd was bij een vechtpartij. Dat meldt Belga.

Na deze eerste jarenlange stalking werd de man voor het eerst veroordeeld. De stalker ging echter in beroep, maar krijgt nu dus 9 maanden effectieve gevangenisstraf opgelegd.

Intussen stond hij niet stil. Hij stuurde al brieven met een denigrerende en agressieve toon naar het secretariaat en de directrice van de school, naar het ministerie van onderwijs, het kinderrechtencommissariaat, de Vlaamse ombudsdienst, het parket Halle-Vilvoorde en het parket-generaal. De vijftiger deed er o.a. zijn beklag over de stemprocedures voor de schoolraad en verzon nog tal van andere klachten.

De directie van de basisschool is het meer dan zat. De Scholengroep stelde zich dan ook burgerlijke partij voor een symbolische euro. De vijftiger vroeg de vrijspraak, maar gaat nu dus voor 9 maanden de cel in.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren