Tagtik

Enkel werkstraf voor gewapende overval

De woedende reacties spreken boekdelen. De politie, burgemeester én de slachtoffers zijn niet te spreken over de zeer milde straf die één dader die vorig jaar op de politie schoot tijdens een overval op de Proxy Delhaize in Wemmel kreeg. Hij komt er vanaf met een werkstraf van 300 uur.

Eén van de twee verdachten, die beide gericht op de politie hebben geschoten maar als bij wonder niemand hebben gedood, moest zich deze week verantwoorden voor de Brusselse rechtbank. Zijn minderjarige kompaan ontsnapte aan een straf. De meerderjarige overvaller uit Molenbeek werd veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur.

"Bij deze overval werd een werkman van het warenhuis gemolesteerd en werd de politie onder vuur genomen. Met gevaar voor eigen leven heeft de politie de daders ingerekend. Dan kan je toch niet tevreden zijn met een werkstraf van 300 uur?", klinkt het bij Wemmels burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL). "Dit is veel te mild. Hoe kunnen wij politiemensen zo nog motiveren?", vraagt hij zich af in Het Nieuwsblad. Het parket is alvast in beroep gegaan tegen de uitspraak. Dat meldt Substituut-procureur des Konings Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren