Tagtik

Eric Goens deelt sneer uit rond zaak De Pauw

Reportagemaker Eric Goens (48) zorgt voor knappe televisie met het VRT-programma 'Die Huis', waarin hij bekende Belgen observeert en er telkens in slaagt om even in hun ziel te kijken. Vlaanderen apprecieert de oprechtheid waarmee reportagemaker Goens ook durft in te gaan op moeilijkere periodes in het leven. Zelf stelt hij zich tijdens 'Die Huis' in de schaduw van zijn gast, maar over de zaak De Pauw, geeft Goens graag eens zijn mening.

"Ik behoor tot de mensen die daar geen mening over heeft en daar geen mening over kan hebben, want ik ken de feiten niet. Ik hoor alleen wat er waait en ik neem aan dat als er beslissingen gemaakt worden, daar dan wel een reden voor zal zijn", blijft Goens diplomatisch in Deze Week.

Reportagemaker Eric Goens ergert zich mateloos aan de manier waarop Bart De Pauw in de media gekruisigd werd. "Trial by media is echt een heel vreemde trend, waardoor er nu non-believers én believers op de barricaden staan. Ik ben het een noch het ander omdat ik niet voldoende geïnformeerd ben. Het is gewoonweg gênant om te zien dat mensen hier zo'n uitgesproken mening over hebben. Assisen is afgeschaft dit jaar, maar blijkbaar vervangen door de media. Journalisten hebben bloed geroken. Ze doen aan nazipraktijken!", reageert Goens op de mediahetze die stilaan gaan liggen is.

(Skwadra by Tagtik/Source: Deze Week/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren