Tagtik

Ethische hacker wijst FOD Financiën op lek

De twintigjarige ethische hacker Gilles Maes constateerde in juli vorig jaar een fout in de beveiliging van MyMinFin.be. Dit is een overheidswebsite waarin de elektronische belastingaangifte Tax-on-web zit. Intussen is het ruim een half jaar geleden dat hij het probleem meldde bij de FOD Financiën, maar pas gisteren kreeg hij gehoor.

Maes zegt dat de beveiliging van MyMinFin.be een fout bevatte die het mogelijk maakte voor hackers om de website te manipuleren en om login-gegevens van gebruikers afhandig te maken of om virussen te versturen naar de computer van gebruikers.

Naar eigen zeggen vulde Maes op 7 juli een online contactformulier in op de website van de FOD Financiën en stuurde hij ook een privébericht via Twitter om de fout in de beveiliging te melden. Tot enkele dagen geleden bleef zijn melding echter onbeantwoord en bleef de fout bestaan. Daarop maakte hij enkele dagen geleden het probleem publiek via Facebook.

Intussen heeft de FOD Financiën wel contact opgenomen met Maes. Hij ontving een uitnodiging om maandag het probleem te komen bespreken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren