Tagtik

Ex-rechter: "Het wordt tijd dat de ouders Dutroux vergeven"

De Belgische misdadiger Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot levenslang en verblijft momenteel in de gevangenis van Nijvel. De meermaals veroordeelde kinderontvoerder en -moordenaar kan na al zijn gruweldaden blijkbaar nog steeds op sympathie rekenen, zelfs uit heel onverwachte hoek.

Christian Panier, ex-rechter van Namen, roept de nabestaanden en ouders van de slachtoffers op om Marc Dutroux te vergeven. Hij vindt dat het 'stilaan tijd wordt'. Christian Panier is echter helemaal geen onbesproken blad en al zeker geen onpartijdige bron in de zaak Dutroux. Na de vrijlating van Michelle Martin gaf hij de ex-vrouw van Dutroux immers onderdak.

Ook de nieuwe provocaties van ex-rechter Panier kwetsen de nabestaanden. "Ze moeten ook maar eens uit hun rol van slachtoffer treden", zegt de man die afgelopen zomer uit de PVDA werd gezet.

Gino Russo, de papa van de vermoorde Melissa, reageert furieus op de uitspraken van ex-rechter Christian Panier. Ook Jean-Denis Lejeune, de vader van de vermoorde Julie, kan de provocaties van Panier allerminst appreciëren. "Ik heb van u geen adviezen of lessen te krijgen over vergiffenis schenken of wat dan ook. De feiten waren veel te ernstig. Het was geen ongeluk. Vergeven? Nooit. Ik zal nooit vergeven wat Michelle Martin, Dutroux en de anderen mijn dochter hebben aangedaan. Maar je hebt wel over één ding gelijk", richt Lejeune zich tot rechter Panier: "De gevangenis is geen oplossing voor deze personen... alleen de dood is een oplossing."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren