Tagtik

Extra alcoholcontroles voor tieners

Zaterdagmiddag staan de Rode Duivels voor hun tweede wedstrijd op het WK. Veel supporters zullen naar plaatsen trekken waar grote schermen staan opgesteld. Omdat de examens voor veel scholieren voorbij zijn, is het een goede gelegenheid voor het jonge volkje om alvast de vakantie in te zetten.

Het ministerie van Volksgezondheid is bezorgd dat veel jongeren hierbij naar alcohol zullen grijpen. Om dat te voorkomen, kondigt het ministerie extra inspecties en alcoholcontroles aan vanaf vrijdagmiddag.

"Zo’n dertig van onze controleurs en inspecteurs gaan vanaf vrijdagmiddag, na de examens, extra controles doen in cafés waar jongeren gaan vieren. Ook op de vele fuiven vrijdagavond zal er gecontroleerd worden", aldus Paul Van den Meerssche, hoofd­inspecteur van de FOD Volks­gezondheid, bij Het Nieuwsblad. "Té vroeg beginnen drinken is nefast voor de ontwikkeling en het verhoogt ook de kans op alcohol­verslaving op latere leeftijd."

Het is verboden om bier te verkopen aan minderjarigen en sterke drank aan wie nog geen 18 jaar is. Wie dit wel doet, riskeert een boete van minstens 500 euro. Wie als meerderjarige drank doorgeeft aan een minderjarige riskeert ook een boete. De minderjarige kan zelf geen boete krijgen.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren