Tagtik

Extra veiligheidsmaatregelen op Brusselse kerstmarkt

De Brusselse kerstmarkt, officeel bekend als 'Winterpret', had er vorig jaar een succeseditie opzitten. Zowel op het vlak van veiligheid, als financiën, hebben ze er een succes van gemaakt, desondanks de verlammende terreurdreiging.

Winterpret lokte vorig jaar maar liefst 2.46 miljoen bezoekers naar de Belgische hoofdstad. Dat is zelfs een miljoen meer dan de twee jaar voordien. De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, heeft dus vorig jaar geen impact gehad op het kerstgebeuren in Brussel. Ook bleef het aantal incidenten op en rond de kerstmarkt in Brussel beperkt.

Ook dit jaar hoopt de stad Brussel dan ook op een grote opkomst en vooral weinig tot geen incidenten. Door de rellen van de afgelopen weken in Brussel, zal de politie alvast uitdrukkelijker aanwezig zijn. Dat zegt politiewoordvoerster Ilse Van De Keere bij Bruzz. "Door de incidenten van de voorbije twee weken hebben we de politiecapaciteit voor Winterpret nog meer verhoogd. Naast zichtbare patrouilles zullen er ook agenten in burger patrouilleren om een oogje in het zeil te houden en diefstal te voorkomen."

Het dreigingsniveau staat in België nog steeds op drie, waardoor de ordediensten nog steeds sterk aanwezig zullen zijn op en rond de Brusselse kerstmarkt. "We hebben in samenwerking met de organisator obstakels geplaatst zodat er geen voertuigen de Kerstmarkt kunnen op rijden", stelt politiewoordvoerster Van De Keere gerust.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren