Tagtik

Familie Bobbejaanlandslachtoffer overweegt klacht

Zaterdagnamiddag is een 67-jarige man bij het instappen van een attractie in Bobbejaanland ten val gekomen en drie meter naar beneden getuimeld.

Toen hij man in de rupsbaan 'Aztek Express' wou stappen, viel Dirk Verbeke tussen twee gondels maar liefst drie meter naar beneden. De 67-jarige Antwerpenaar werd in kritieke toestand van het pretpark in Lichtaart naar het ziekenhuis van Herentals gevoerd en verkeerde in levensgevaar. Dat meldt de politie van Turnhout.

"Hij is erg ongelukkig tussen de gondels beland in plaats van in te stappen toen de attractie stilstond. Hij is twee à drie meter diep gevallen. Hoe dat is kunnen gebeuren, blijft een raadsel. Niemand uit zijn gezelschap heeft iets gezien. Mogelijk heeft hij zich gewoon misstapt. Met de attractie was niets mis", zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland in Het Nieuwsblad. De attractie bleef zaterdag en zondag gesloten.

Het 67-jarige slachtoffer overleed maandag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Herentals.

De familie van de 67-jarige Dirk Verbeke overweegt om een klacht in te dienen tegen Bobbejaanland. "We kunnen dit niet laten passeren. Ik heb foto's gezien van die attractie en er zit een groot gat tussen die twee gondels", zegt Bart Verbeke, de broer van het slachtoffer.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren