Tagtik

Fietsen online teruggevonden na roof met granaat

Fietsenwinkel Best Bikes kreeg op 8 juni ongewenst bezoek. In ware commandostijl verschaften inbrekers zich toen toegang tot de fietsenwinkel in Nederbrakel.

De inbrekers probeerden met een granaat het kogelvrije glas op te blazen. Dat lukte niet, waarna ze een gat in het dak zaagden. Eigenaar Laurenzo van Mello kon op de bewakingsbeelden enkel achteraf lijdzaam toezien hoe vijf inbrekers er aan de haal gingen met maar liefst 23 peperdure fietsen. Onder de gestolen goederen exclusieve tijdritfietsen ter waarde van 8.000 euro en een koersfiets van 12.000 euro. De dieven staken de gestolen goederen vervolgens in een bestelwagen die ze de week voordien zelf hadden gestolen bij een fietsenzaak in Zottegem en verdwenen met de noorderzon.

Laurenzo van Mello, eigenaar van de getroffen fietsenzaak, had de hoop al lang opgegeven dat hij zijn fietsen nog ooit zou terugvinden. Vaak worden deze immers razendsnel naar het buitenland gebracht om daar te verkopen. Maar anderhalve week geleden werden enkele van de gestolen fietsen plots te koop aangeboden op zoekertjessite tweedehands.be.

"Iemand was op zoek naar een tweedehands Argonfiets en vond er een hele dure op tweedehands.be voor zeer weinig geld. Toen die persoon om raad vroeg bij iemand die heel goed vertrouwd is met Argonfietsen, merkte die op dat het om een gestolen fiets van bij mij ging. In heel België had Argon maar één dergelijke fiets geleverd. Het betrof een ploegfiets in consignatie. Een half uur later kreeg de aanbieder van die fiets in Gent de politie over de vloer. Hij zou verklaard hebben dat hij met de diefstal niets te maken heeft. Hij zou ook niet geweten hebben dat het gestolen materiaal betrof. Naar zijn zeggen had hij enkele fietsen spotgoedkoop in Brussel van een vreemdeling gekocht. Door ze iets duurder door te verkopen probeerde hij wat winst te maken", vertelt zaakvoerder Laurenzo Van Mello het ongelofelijke verhaal vandaag aan een journalist van Het Nieuwsblad.

De politie buigt zich nu over de zaak.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren