Tagtik

Fietsenhandelaars opgelucht: Roemeens-Moldavische bende opgerold

De Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde is erin geslaagd een Roemeens-Moldavische bende fietsendieven op te rollen. Sinds het voorjaar van 2017 werden fietsenwinkels op vaak spectaculaire wijze volledig leeggeroofd.

Na een onderzoek dat in de zomer van 2017 startte in opdracht van het parket van Halle-Vilvoorde, kon een vereniging van misdadigers van Roemeens-Moldavische origine in kaart worden gebracht. Ze pleegden zware diefstallen in fietsspeciaalzaken in heel België. Vaak stalen ze eerst een kleine vrachtwagen of een bestelwagen, om hiermee vervolgens een fietsenwinkel te overvallen. Diefstallen in fietsspeciaalzaken in Beernem, Kampenhout, Wetteren, Eghezee, Waremme, Beringen, Diest, Lebbeke, Geraardsbergen en Florennes konden al aan deze bende worden gelinkt. Er wordt geschat dat deze Roemeens-Moldavische misdadigers voor maar liefst 500.000 euro aan fietsen stalen in België.

Na het uitstekende werk van de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde, konden woensdag drie personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren