Tagtik

Finale Croky Cup uitgesteld?

"Zaterdag is de winter opnieuw in het land: een slepende storing wordt vanaf het noordoosten over ons land gestuwd en geeft in combinatie met de koude lucht aanleiding tot sneeuw. De maxima schommelen rond het vriespunt, maar de gure wind uit oost tot noordoost doet het nog een stuk kouder aanvoelen": de weersvoorspellingen van het KMI voor zaterdag, de dag van de finale van de Croky Cup tussen Racing Genk en Standard, zien er niet veelbelovend uit.

Geen ideale omstandigheden dus voor de supporters om naar de Heizelvlakte te trekken en plaats te nemen op de tribunes, maar ook niet voor de spelers: de grasmat van het Koning Boudewijnstadion beschikt immers niet over veldverwarming. De Belgische voetbalbond denkt toch nog altijd niet dat de wedstrijd zal moeten worden uitgesteld.

"We zullen er alles aan doen om de wedstrijd te laten plaatsvinden", zo vertelde Pierre Cornez, woordvoerder van de Belgische voetbalbond, bij Het Belang van Limburg. "Beide ploegen trainen vrijdag al, dan zal de grasmat geïnspecteerd worden, maar ook zaterdag is er nog een meeting met de organisatie en zullen we bekijken wat nodig is. We moeten niet alleen het veld, maar ook de staat van de wegen rondom het stadion in de gaten houden."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren