Tagtik

Football Leaks onthult geheimen van Messi

Football Leaks heeft al meer onthullingen op zijn actief, maar de documenten die het toonaangevende Duitse tijdschrift Der Spiegel kon inzien over het nieuwe contract van Lionel Messi, de stervoetballer van FC Barcelona, maken nooit geziene, duizelingwekkende bedragen bekend.

Het nieuwe contract dat de Argentijn tot 2021 aan FC Barcelona bindt, kost de club zo'n 400 miljoen euro, omgerekend 286.140 euro per dag. Het jaarsalaris van Messi bedraagt 70 miljoen euro, maar daarbovenop volgen nog heel wat premies, zoals een tekenpremie van 63,5 miljoen euro en een getrouwheidspremie van 70 miljoen euro als hij zijn contract volledig uitdoet.

Uit de onthullingen van Football Leaks blijkt ook dat Lionel Messi in 2013 een contract kon tekenen bij… Real Madrid. De Koninklijke was bereid om de afkoopclausule van 250 miljoen euro te betalen voor de ster van Barça en bood hem een jaarloon van 23 miljoen euro. De transfer kwam er uiteindelijk niet: in plaats van Messi haalde Real-voorzitter Gareth Bale naar het Camp Nou voor een transferprijs van 101 miljoen euro.

(Fausto by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren