Tagtik

Forse stijging flexi-jobbers

Sinds 1 januari 2018 kunnen gepensioneerden een centje bijverdienen via een flexi-job. Die uitbreiding van het systeem van de flexi-jobs dat op 1 december 2015 voor de horeca werd ingevoerd, heeft tot een flinke stijging van flexi-jobbers geleid: er zijn er nu 33.551 aan de slag, zo maakte staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer zaterdagochtend bekend. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2016 betekent dit dat er drie keer zoveel flexi-jobbers zijn.

Een flexi-jobber moet minstens vier vijfde werken bij een andere werkgever, maar betaalt geen belastingen op wat hij verdient in de horeca of (sinds 2018) bij bakkers, winkels, slagers. Ook gepensioneerden kunnen nu op deze manier iets bijverdienen.

"De cijfers bewijzen dat ‘the sky the limit’ is voor de flexi-jobs", zo vertelt Philippe De Backer bij HLN. "Dankzij hun succes krijg ik ook vragen van andere sectoren die ook flexibeler willen werken. Denk maar aan elektriciens, taxichauffeurs, fruittelers, bouwbedrijven..."

De staatssecretaris is een grote voorstander van een uitbreiding en maakt zich sterk dat die er dan ook vroeg of laat zal komen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren