Tagtik

Fourniret bekent plots nog 2 andere moorden

De Franse seriedoder Michel Fourniret werd in 2008 tot levenslang veroordeeld voor zeven moorden op meisjes in België en Frankrijk. Toen hij vorige week in het grootste geheim ondervraagd werd op het justitiepaleis van Parijs, zou de gruwelijke seriemoordenaar twee nieuwe moorden opgebiecht hebben. Althans, dat schrijft Le Parisien.

Het parket van Parijs weigert voorlopig te communiceren, maar de Franse pers lijkt overtuigd: Fourniret vermoordde ook Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece. Het monster van de Ardennen, zoals Fourniret genoemd wordt, zou deze assistente Engels aan het lyceum Jacques-Aymot in Auxerre en de 19-jarige mentaal gehandicapte vrouw respectievelijk in 1990 en 1988 ontvoerd, mishandeld en gedood hebben.

Fourniret kon in 2003 eindelijk ontmaskerd worden toen hij de 13-jarige Marie Ascenion uit Ciney probeerde te ontvoeren. Het dappere Belgische meisje kon de touwen waarmee ze geboeid werd, echter loskrijgen en sprong uit de bestelwagen. Vervolgens gaf ze de politie een haarfijne beschrijving van haar ontvoerder, de Fransman Michel Fourniret die op dat moment in België woonde. Hierna kwam er eindelijk een einde aan de gruweldaden van Fourniret en werd hij opgepakt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren