Tagtik

'Fransen betwijfelen of aanslag Charlie Hebdo wel zo gebeurd is'

Maar liefst één op de vijf Fransen heeft serieus wat twijfels bij de officiële versie van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, inmiddels drie jaar geleden.

Uit een bevraging bij 1.252 Fransen door enquêtebureau Ifop in opdracht van de Stiching Jean-Jaurès en Conspiracy Watch, blijkt dat 19 procent van de Fransen vindt dat er nog altijd flink wat onduidelijkheid bestaat rond de aanslag en dat alles wat in kranten en op radio en tv is verteld, niet altijd correct is. Amper drie procent gelooft zelfs ronduit dat de hele aanslag een complot was 'waarin de geheime dienst een cruciale rol speelde'.

Le Monde vernam dat het gerechtelijk onderzoek naar de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo en die van twee dagen later in de Joodse supermarkt Hyper Cacher, ten laatste komende zomer zal afgerond worden.

Bij de aanslag op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in de rue Nicolas Appert in het 11e arrondissement van Parijs van 7 januari 2015 vielen twaalf doden. De daders waren Islamitische extremistische terroristen, vermoedelijk lid van Al Qaida op het Arabisch Schiereiland.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren