Tagtik

Gatz baalt van religieuze erediensten op VRT

Als het van minister van Media Sven Gatz (Open VLD) afhangt, zal de openbare omroep geen religieuze erediensten meer uitzenden. "Ik wil dat de VRT stopt met het uitzenden van religieuze erediensten. Dat is geen vrijzinnige reflex en ik wil zeker de islam niet viseren, maar die uitzendingen behoren niet tot de kerntaken van de openbare omroep", klinkt het bij Gatz.

Vorige week maakte de VRT bekend dat het ook twee islamitische erediensten zal uitzenden per jaar. Deze komen bij de reeds uitgezonden rooms-katholieke erediensten en de erediensten van de andere erkende religies.

Gatz zal dit dan ook bespreken op de geplande tussentijdse evaluatie van de beheersovereenkomst, zegt hij. De voorzitter van de raad van besuur van de VRT pikt de opmerking van minister Gatz niet. "In tegenstelling tot wat de minister beweert, is er ter zake geen enkele evaluatie voorzien in de lopende beheersovereenkomst. De onafhankelijke programmering van de VRT als openbare omroep dient ook in deze gerespecteerd te worden", zegt Luc Van den Brande in De Standaard.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren