Tagtik

"Geen bewijs dat Sofie Muylle werd vermoord"

De advocaten van moordverdachte Alexandru C., de 23-jarige Roemeen, die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, spreken straffe taal. Zij vinden immers dat er in het expertenverslag dat nu klaar is, geen onomstotelijk bewijs geleverd wordt dat het om moord ging.

Het Brugse parket vindt echter van wel en heeft Alexandru C. ook officieel in verdenking gesteld voor verkrachting, aanranding en foltering, bij de eerdere verdenking van moord. De raadkamer van Brugge besliste dinsdag om de verdachte langer in de cel te houden.

De Roemeen legde eerder al een leugendetectortest af waar hij om had gevraagd. Volgens Het Nieuwsblad was die toen heel nadelig voor hem. De man blijft ontkennen dat hij de moordenaar is, maar de krant meldt dat hij wellicht veel gruwelijker aan het werk is geweest dan aanvankelijk gedacht.

Toen hij in Roemenië werd opgepakt, namen de speurders een smartphone en een computer in beslag. Daarop zouden een filmpje en foto's van de 27-jarige vrouw gevonden zijn. Op het filmpje dat hij maakte net nadat hij haar verkracht had, zou een stervende Sofie Muylle te zien zijn, terwijl de Roemeen commentaar geeft. De verdachte zou ook selfies met haar hebben gemaakt terwijl ze aan het sterven is of al dood is.

Uit de autopsie bleek dat de vrouw gestorven is door verstikking. De verdediging van de man haalt aan dat zij antidepressiva in haar lichaam had en door onderkoeling is gestorven.

Alexandru C. heeft intussen wel al toegegeven dat hij seks had met Muylle. Maar hij heeft haar niet vermoord, blijft hij beweren.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren