Tagtik

Geen remsporen gevonden

In het Vlaams-Brabantse Kortenberg is vrijdagochtend een vrachtwagen in een ING-bankkantoor op de Leuvensesteenweg gereden. Getuigen verklaarden aan VTM dat de truck eerst ingereden is op een tiental auto's en daarna het bankkantoor inreed.

Volgens de eerste berichten zou de truckchauffeur om een nog onbekende reden de controle hebben verloren over zijn vrachtwagen, een oplegger met een graafmachine. De vrachtwagenchauffeur zat gekneld in zijn voertuig en raakte lichtgewond.

De gemeente Kortenberg kondigde meteen het gemeentelijk rampenplan af. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De ravage is enorm. Bij het ongeval kwam een meisje van twee om. De vader van het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ze werden geraakt door een wagen die weggekatapulteerd werd. Daarnaast vielen er nog vier andere gewonden. Het dodelijke slachtoffer is de 2-jarige Jade Ben Ammar uit het naburige Meerbeek.

De oom van het tweejarige slachtoffertje dat bij het ongeval om het leven kwam, Amin Salime, zag alles gebeuren. Eén van de gewonden en tevens de vader van het overleden meisje, Hicham Benannar, werd inmiddels geopereerd en verkeert niet meer in levensgevaar, meldt zijn neef bij HLN. "Alles gebeurde in een fractie van een seconde. Volgens ons reed de truck te snel", vertelt de oom bij Het Laatste Nieuws.

De hele vrijdag onderzochten verkeersdeskundigen van het parket de plaats van de aanrijding. Er werden echter geen remsporen gevonden. Dat meldt het parket vrijdagavond. Was de chauffeur in slaap gevallen of reed hij doelbewust het bankkantoor binnen? Ligt een technisch probleem met de vrachtwagen aan de oorzaak van dit dodelijke ongeval of kreeg de bestuurder af te rekenen met medische klachten? Het parket onderzoekt alle pistes. De volgende dagen zal er meer duidelijkheid komen.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Standaard, HLN, VTM, VRT/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren