Tagtik

Geens neemt geen ontslag

Koen Geens, de federale minister van Justitie, neemt geen ontslag. Dat had Vlaams Belang geëist na de terroristische aanval van dinsdag in Luik waarbij een gedetineerde met penitentiair verlof twee politieagentes en een student neerschoot.

"Ik heb ervoor gekozen, na twee dagen reflectie, om dat niet te doen", aldus Geens in de Kamer. "Ik heb de moed, de strijdlust en volharding om door te zetten. Het is mijn wil om, samen met de regering, door te zetten om beter te doen."

In het Kamerdebat moest Geens vragen beantwoorden van de parlementsleden, zoals waarom de dader Benjamin Herman penitentiair verlof kon krijgen en of extra inspanningen nodig zijn om de radicalisering binnen de Belgische gevangenissen tegen te gaan.

"Zijn straf zou onvermijdelijk eindigen in 2020", zo verklaarde de minister over het penitentiaire verlof van Herman. "Er is een sociaal verslag gevraagd na zijn vraag om een verlof. Dat sociaal verslag was prima. Ze zagen bij Herman een positieve evolutie. Ook de contacten met de familie waren goed." Geens benadrukte nog dat de beslissing zeker niet lichtzinnig was genomen.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren