Tagtik

Gentse neuzekesoorlog ontspoort volledig

De cuberdon, het neuzeke of de Gentse neus: het paarse kegelvormige snoepje wordt gesmaakt over de hele wereld, maar vooral gemaakt in het Oost-Vlaamse Gent. Deze zoete streekspecialiteit zorgt er immers al lange tijd voor een ware strijd tussen twee rivaliserende verkopers. Nadat de rust even was gaan liggen op de 'neuzekesmarkt', werd de wapenstilstand afgelopen week opnieuw opgeheven.

In de nacht van dinsdag op woensdag zouden in de garagebox waar cuberdonverkoper Carl Demeestere zijn snoep bewaard, maar liefst drie karren vol snoepgoed gestolen zijn. Deze werden even later teruggevonden in én aan het water aan de Lievekaai.

De dieven namen niet enkel iets mee uit de garagebox, maar lieten ook iets achter. Op wansmakelijke manier plaatsten ze een grafzerk met bloemen en een kruis in de opslagplaats van neuzekesverkoper Carl. Het Gentse parket opende een onderzoek. In eerste instantie denken vele Gentenaren dat een concurrent van Demeestere wel eens verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de diefstal. De concurrentiestrijd laaide immers in het verleden hoog op tussen beide cuberdonverkopers. Zo werd hun vergunning al eens enkele weken opgeschort door burgemeester Termont.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren