Tagtik

Geubels vanavond opnieuw in 'Taboe'

Met 'Taboe' op Eén lacht komiek Philippe Geubels met mensen en situaties waarmee we eigenlijk niet zouden mogen lachen. Dat is althans het principe van zijn nieuwste televisieprogramma.

Vanaf nu lacht Philippe Geubels elke zondagavond met mensen die een soort van beperking hebben, anders zijn of waar nog steeds een taboe op rust. Let wel, Geubels gebruikt zijn humor eigenlijk als bindmiddel om beter inzicht te krijgen in hun situatie en zo ook de horizon van de kijker te verruimen.

Afgelopen zomer trok Geubels zo acht weken op avontuur met mensen met een fysieke beperking, ongeneeslijk zieken, blinden, holebi's en mensen met een andere huidskleur. Geubels leefde een week lang met hen samen en bericht over zijn ervaringen in een comedyshow.

Dit compleet nieuwe genre werd zondagavond alvast met veel positieve commentaren onthaald. "Mijn doel was niet om deze fantastische mensen te kwetsen, maar net om hen te laten lachen met hun situatie. Het mooiste is dat de mensen die ik tijdens dit avontuur leerde kennen, mijn blik hebben verruimd."

Toch was het niet vanzelfsprekend voor Geubels om deze reeks te maken. Het vroeg heel wat van hem. "Ik ben meer dan eens als een wrak tuisgekomen omdat ik me de situatie van mijn gasten zo erg aantrok. Ik leerde mensen kennen die voor altijd in mijn hart zullen zitten. Ook ongeneeslijk zieken. Dat was dus heel zwaar. Maar net daardoor heb ik goede gesprekken kunnen voeren, al vergde dat soms veel van mij", blikt Geubels terug bij Story.

Vanavond om 20.30 uur bij Eén zien we in de tweede aflevering onder andere hoe Danny ALS heeft en nog steeds samen is met zijn jeugdliefde Nicole, die met veel liefde voor hem zorgt. Maar ook voor haar is het absoluut niet makkelijk, net zoals voor de andere familieleden en vrienden van de ongeneeslijk zieken die vanavond aan bod komen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren