Tagtik

Gevreesde exhibitionist eindelijk gevat

Burgemeester Dirk De Vis veroorzaakte in augustus heel wat ophef door zijn eerder lauwe reactie op de potloodventer die zijn gemeente Ham teisterde. "We leven in een pornografische maatschappij en u zegt mij dat er iemand gechoqueerd is door een piemel. Een kleuter die geen hand geeft aan een andere kleuter, dat is pas gevaarlijk", zei De Vis toen. Hij kreeg vanuit de nationale politiek heel wat tegenwind voor deze minimaliserende uitspraak. Hierna excuseerde De Vis zich voor zijn uitspraak.

Ook de afgelopen maanden verscheen de exhibitionist nog in het straatbeeld van de Limburgse gemeente Ham. Vaak viel hij poedelnaakt voorbijgangers lastig. Burgemeester Dirk De Vis was het zat en loofde zelfs een beloning uit voor wie de politie een foto kon bezorgen van de potloodventer. Zo zou de politie hem eindelijk kunnen identificeren en vatten.

De emmer die de druppel deed overlopen was een recent incident waarbij de exhibitionist vier meisjes in de buurt van het Albertkanaal lastig viel toen ze met de fiets op weg naar school waren.

Deze week kwam er een doorbraak in het onderzoek. Nadat de potloodventer afgelopen dinsdag enkele jongeren lastigviel in de buurt van het toeristisch fietspad tussen Ham en Tessenderlo, kon hij opgepakt worden aan de hand van de persoonsbeschrijving die de jongeren gaven. Het gaat om een 52-jarige man en hij werd inmiddels al verhoord door de politie.

(Skwadra by Tagtik/Ilustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren