Tagtik

Giel is terug: "Douche nu helemaal anders"

De Belgische monnik Giel Foubert is even terug in het land. Op zijn vijftiende trok hij naar India om er monnik te worden, een keuze die druk becommentarieerd werd in de Belgische pers. De inmiddels 19-jarige Giel verblijft nog steeds als monnik in het boeddhistisch Jonangklooster vlakbij de grens met Tibet, maar is nu even in België. Zijn moeder is dan ook heel blij om hem weer even dichtbij te hebben. Bij 'De Madammen' op Radio 2 vertelt ze wat er zoal veranderd is aan haar zoon de afgelopen jaren.

"Zijn gezicht en kapsel is nog helemaal hetzelfde, maar hij is zo groot geworden. Vroeger was hij altijd bij de kleinsten, nu is hij enorm gegroeid. Maar qua ingesteldheid heeft hij wel heel wat mentale veranderingen doorgemaakt. Hij is nog rustiger en nog relaxter. Ik moet af en toe echt geduld hebben om ergens op tijd te geraken, want dat doet hij niet meer zo vaak", vertelt zijn moeder.

Ook Giel merkt op dat hij door zijn verblijf in het monnikenklooster veranderd is. Zo is hij veel bewuster aanwezig in het nu-moment. "Ik douche wel anders nu. Ik sta veel meer stil bij de positieve dingen. Ik probeer alles te doorgronden. Als mama bijvoorbeeld zaagt, dan denk ik nu gewoon: waarom zaagt mijn mama? Enkel en alleen met de motivatie om me goed te laten studeren, bijvoorbeeld. Van die gedachte word ik veel rustiger", vertelt de tiener op Radio 2.

Weldra keert Giel terug naar de Tibetaanse grens om er zijn opleiding te vervolledigen. "Mijn doel blijft voorlopig hetzelfde als dat van iedereen: geluk zoeken", besluit de wijze jongeman.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Madammen/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren