Tagtik

Gilbert: "Er zijn al grote wedstrijden met een motortje gewonnen"

Philippe Gilbert is er helemaal klaar voor: zaterdag start hij met ambitie aan de eerste grote klassieker van het jaar, Milaan-San Remo. Het parcours kent hij alvast goed, want als inwoner van Monaco komt hij vaak over hindernissen als de Cipressa of de Poggio.

Ondanks zijn 35 jaren wil de renner van Quick.Step nog een poging wagen om de 'vijf monumenten' van het wielrennen te winnen: de Ronde van Lombardije (2009 en 2010), Luik-Bastenaken-Luik (2011) en de Ronde van Vlaanderen (2017) won hij al, de Primavera en Parijs-Roubaix ontbreken nog op zijn palmares. Alleen Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck slaagden erin de vijf monumenten te winnen.

In Humo verklaart de Waalse renner dat in het verleden niet alle wedstrijden op een zuivere en eerlijke manier gewonnen zijn. Hij is ervan overtuigd dat winnaars van grote wedstrijden een beroep hebben gedaan op een motortje in hun fiets.

"Het moet al gebeurd zijn. Mensen komen het mij ook vertellen, maar bewijs het eens", aldus Gilbert. "Ik ben nu vijftien jaar profwielrenner en ik heb in totaal al 1.200 koersen gereden. Wel, ik heb misschien twee keer bewust van fiets gewisseld..."

Verwijst Gilbert naar Fabian Cancellara die in de Ronde van Vlaanderen van 2010 twee keer van fiets verwisselde en op de Muur op een fabelachtige wijze Tom Boonen vanuit het zadel uit het wiel reed?

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, Humo/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren