Tagtik

Gilles De Coster maakt zich kwaad

Nog twee dagen en dan start op Vier het nieuwe seizoen van De Mol: zondag wordt de eerste aflevering op Vlaanderen losgelaten. Gilles De Coster, de presentator van het populaire programma, houdt zich klaar voor de reacties die op zijn programma en de deelnemers zullen komen op de sociale media. Hij roept kranten en journalisten op om geen artikels te maken op basis van de reacties van enkele twitteraars.

In "De bende van Annemie" op Radio 1 sprak De Coster donderdag over de beledigingen die Marjolein over zich heen kreeg nadat ze in het VTM-programma 'Blind Getrouwd' besloot haar toegewezen relatie stop te zetten.

"Twitter is geen weergave van de realiteit", aldus De Coster. "Elke week kijken meer dan een miljoen mensen naar het programma. Ik wil wel eens weten hoeveel van die mensen zich negatief over Marjolein uitlaten op Twitter. Het zijn er misschien 100. Journalisten moeten beseffen dat ze met zulke artikels veel onheil aanrichten."

"Als kranten dan de breinscheten van mensen over Marjolein overnemen, maken ze die vrouw kapot. Dat verdient niemand. Kranten hebben gezag en mensen gaan dat voor waar aannemen, terwijl het echt niet over veel mensen gaat", aldus de televisiemaker nog.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren