Tagtik

Gitzwarte week voor fietsers: 4 doden bij start zomervakantie

De afgelopen zes dagen zijn vier fietsers om het leven gekomen in het verkeer in Vlaanderen. Telkens ging het om een dodehoekongeval.

Zo stierf een 35-jarige vrouw in Brugge op dinsdag 26 juni nadat ze op haar fiets werd aangereden door een vrachtwagen. Op donderdag 28 juni kwam een 81-jarige fietser onder een afslaande truck terecht in Eeklo en overleed. Diezelfde dag reed een 83-jarige fietser aan een verkeerslicht rechtdoor, terwijl een vrachtwagen afsloeg naar rechts. De bejaarde man kwam om het leven. Maandag 2 juli overleed een fietser nadat hij op een rotonde in Leopoldsburg door een vrachtwagen omvergereden werd en onder de wielen terecht kwam.

"Door het mooie weer zijn er ook meer verkeersdoden, vooral bij de zwakke weggebruikers. Meer mensen nemen de fiets omdat de zon schijnt. Statistisch is de kans dan sowieso groter dat ze een ongeval krijgen. De cijfers bewijzen dat", geeft Stef Willems van het Vias Institute meer uitleg voor deze kwalijke opeenvolging van dodelijke verkeersongevallen met fietsers, in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren