Tagtik

Goed nieuws van Stig Broeckx

Wielrenner Stig Broeckx kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val tijdens de Ronde van België. Nadat twee motoren tijdens de wielerwedstrijd het peloton wouden inhalen, maar ten val kwamen, werd Broeckx meegesleurd in de val. De beloftevolle Belgische renner viel vrij snel in een vegetatieve coma, waardoor er niet zo veel meer hoop op beterschap was.

Maar Broeckx is een vechter en dat bewees hij tijdens zijn herstel eens te meer. In december kwam het hoopvolle nieuws dat hij niet meer in coma lag en stilletjesaan progressie maakte. Dat zei de ploegarts van wielerteam Lotto-Soudal toen.

Nu, zeventien maanden na zijn zware val, gaat het goed met de renner van Lotto Soudal. dat zegt ploegdokter Servaas Bingé, nadat Broeckx aanwezig was op de teamdag van Lotto Soudal.  "In het begin waren de berichten erg onheilspellend maar ik heb hem vorige week gezien op de teamdag van Lotto-Soudal, waar hij onder meer heeft gegeten met zijn ploegmaats. Er werd ook de nieuwe kleding gepast maar dat heeft hij niet meegedaan. Het werd een heel gezellige avond en ik heb ook met hem een leuke babbel gehad, hij was goed verstaanbaar. Toen ik hem op een bepaald moment vroeg of hij gelukkig was, antwoordde hij 'ja, ik ben gelukkig'."

Voorlopig is de vraag of Broeckx ooit opnieuw profwielrenner zal worden, niet aan de orde, bevestigt de ploegarts. Toch is de honger nog steeds groot, bewijst deze gebeurtenis: "Zijn vader vertelde me een anekdote: tijdens zijn revalidatie moest hij bijvoorbeeld een halfuur fietsen, maar telkens zette hij de teller weer op nul om langer te mogen fietsen. Dat is die speciale mindset, de topsportmindset, om de grens voor zichzelf telkens te verleggen".

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren