Tagtik

"Grens van het kwaad schuift elke dag op"

Strafpleiter, advocaat en auteur Jef Vermassen (70) kan als de beste ontzettend ingewikkelde strafzaken op een begrijpbare manier uitleggen. Daarom wordt de Aalstenaar vaak in de media gevraagd om uitleg te geven op zijn typisch erudiete manier.

Na al die jaren in justitie, is Vermassen nog steeds enorm gepassioneerd. Hij doet het naar eigen zeggen voor de enorme dankbaarheid die je krijgt als je iemands lijden hebt kunnen verzachten door die persoon door het labyrint van justitie te begeleiden. Vermassen was al actief in heel wat assisenzaken. Hij won er maar liefst vijftien, maar toch laten deze sporen na bij de uiterlijk sterke Vermassen.

"Ik stel vast dat de grens van het kwaad nog elke dag opschuift. Ik sta versteld van de gruwel waarmee de laatste jaren moorden worden gepleegd", zegt Vermassen bij Deze Week. "Ten onrechte worden die daden dan 'beestachtig' genoemd, maar er is geen enkel beest die doet wat sommige moordenaars doen, en al zeker niet uit wraak of jaloezie. Ik ben daar soms ziek van. Soms lig ik daar nachten van wakker", onthult Vermassen in Deze Week.

(Skwadra by Tagtik/Source: Deze Week/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren