Tagtik

Grensoverschrijdend gedrag bij Open VLD'er?

Lode Vereeck, lijsttrekker voor Open VLD bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Diepenbeek, zet een stap terug uit het partijbestuur: zijn naam is genoemd in een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag dat het parket van Limburg is gestart.

Vereeck zetelt in de Senaat voor Open VLD en doceert economie aan de Universiteit Hasselt. De universiteit deed aangifte naar 'mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten aanzien van studentes en doctoraatsstudentes', zo las de VRT in een mededeling.

"Meldingen als deze zijn altijd ernstig te nemen", zo luidt de mededeling van de partij. "Een onderzoek zal helderheid brengen en we hebben er het volste vertrouwen in dat het parket haar werk zal doen. Lode Vereeck heeft ons laten weten dat hij zijn volledige medewerking zal verlenen aan het onderzoek."

Vereeck zet niet alleen een stap terug uit het partijbestuur, maar ook uit de fractievergaderingen van de Senaat. In de laatste week voor de verkiezingen zal de lijsttrekker zich op de achtergrond houden.

Bij Belga reageerde de politicus al: "Ik ben blij dat het parket er zich mee bemoeit, zodat deze geruchtenmolen kan stoppen. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in het gerecht, en hoop dat er snel duidelijkheid komt over mijn onschuld."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT, Nieuwsblad, HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren