Tagtik

Groen: "OCMW Antwerpen werkt samen met Assad"

Het politieke steekspel richting de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober is volop losgebarsten in Antwerpen. Na de coke-beschuldigingen van N-VA, gooit Groen de volgende knuppel in het hoenderhok.

Antwerps lijsttrekker voor Groen Wouter Van Besien beschuldigt het OCMW van Antwerpen ervan samen te werken met het regime van de Syrische president Assad.

Van Besien stoelt deze grove beschuldigingen op het feit dat uit de kwartaalmonitor van 2015 zou blijken dat ambtenaren in hun strijd tegen sociale fraude vroegen of Syrië kan helpen bij het in kaart brengen van eigendom. Ze wilden immers nagaan of mensen die een leefloon aanvroegen, al dan niet nog geld staan hebben op een Syrische bankrekening.

"Door met zo'n regime samen te werken, legitimeer je het. Ze doen daar gifaanvallen op hun eigen bevolking", reageert Van Besien furieus.

OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) weerlegt de beschuldigingen. "We hebben de mogelijkheid onderzocht om te weten te komen of die mensen geld op hun rekening hebben staan. De overtocht naar hier kost al snel 20.000 euro. Er werden geen namen uitgewisseld. Ik daag mijnheer Van Besien uit één oorlogsvluchteling te vinden die geen steun kreeg omdat hij een huis in Syrië heeft", reageert Duchateau in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren