Tagtik

Grootste Belgische mysterie opgelost?

Het parket van Gent is wel degelijk actief op zoek naar de Rechtvaardige Rechters, het paneel van het legendarische Lam Gods van de gebroeders Van Eyck dat al verdwenen is sinds april 1934.

In april kwam jeugdschrijver Marc De Bel met een suggestie in zijn boek 'De veertiende brief': volgens hem zou het paneel verborgen zijn op de Kalandeberg in Gent. Maandag werd een scan uitgevoerd van de ondergrond van het plein. Parketwoordvoerder An Schoonjans bevestigt bij Het Nieuwsblad dat het wel degelijk om een onderzoeksdaad in het onderzoek ging: "We nemen elke tip ernstig."

Schrijver Marc De Bel en hobbyspeurder Gino Marchal suggereerden dat het paneel mogelijk verborgen ligt in een metalen kist in de rioleringen onder de Kalandeberg. Een archeoloog van de UGent voert er nu scans uit. "Door de ondergrond te scannen kunnen we zien welke harde structuren er zich in de ondergrond bevinden, zoals beton of staal. Een houten kader zien is minder evident", aldus archeoloog Lieven Verdonck bij Het Nieuwsblad.

Filip Watteeuw, schepen van Openbare Werken in Gent, hoopt alvast dat het parket zal beslissen om daadwerkelijk te gaan graven op het plein mocht blijken dat er abnormale structuren in de ondergrond zitten.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren